Factoring

Belåna eller sälj fakturor med factoring

Om man upplever att försenade betalningar eller en normal betalningsperiod gör det svårt att få företaget att fungera som det ska så bör man beakta möjligheten att ta hjälp av ett factoringbolag. Med factoring så kan man få in pengar för en faktura inom 24-48 timmar och man slipper påminna kunder som alltid är sena med sina betalningar. Det här ger en tid till att utveckla företaget på ett effektivt sätt samtidigt som man slipper bli irriterad över kunder som alltid tycks kräva 1-2 påminnelser innan de betalar.

Vad är factoring?

Factoringbolag erbjuder lite olika tjänster. Oavsett vilken typ av factoring som man väljer så går det hela ut på att man säljer eller belånar sina fakturor. Man låter helt enkelt ett annat företag ta över indrivningsprocessen. För detta så tar de förstås en serviceavgift men man ska betänka att man betalar för att själv slippa hantera det administrativa samt för att få in kontanter snabbare än vanligt. För många företag så innebär detta en lättnad och ett bättre arbetsklimat.

Belåna eller sälja fakturor?

Om man ska belåna eller sälja fakturor beror förstås på flera olika faktorer. Olika factoringtjänster fungerar på olika sätt, och det man ska ta reda på är hur mycket man kan få för sin faktura på en gång, hur lång tid det kommer att ta innan man får hela beloppet samt hur mycket detta kommer att kosta. Beroende på den factoringtjänst som man använder sig av så får man besluta sig för om belåning kommer att vara bättre än att sälja fakturor och tvärtom.

En tjänst att lita på

I och med att factoring har blivit så populärt så ska man inte välja första bästa factoringbolag. Det är viktigt att välja ett stabilt företag som kan erbjuda erfarenhet och viljan att jobba på ett smidigt sätt. Man ska kunna avsluta samarbetet lika snabbt som man påbörjade det och det bör inte finnas regler för hur många fakturor per månad som man måste sälja för att få förbli kund. Dessutom ska väl fungerande factoring även innebära att man får ekonomiska tips och råd som främjar ens verksamhet.